*
DNES
Rozhovory | Slovácko - Plzeň
13.04.2024
Z PLOCHY | Tomáš Břečka po zápase v Hradci Králové
13.04.2024
TISKOVKA | Vlastimil Daníček po zápase v Hradci Králové
13.04.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po zápase v Hradci Králové
11.04.2024
Rozhovory | Hradec - Slovácko
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024
30.11.2023
Fanoušci v zápase proti Baníku

Co píší dnešní noviny o jarní vítězné premiéře Slovácka?

09.03.2009, pondělí, 15:11
noviny_velky.jpg

Přinášíme pravidelné přehled článků v denním tisku (MF DNES, Sport, Slovácký deník, Dobrý den s Kurýrem) o výhře fotbalistů Slovácka 3:0 nad Jihlavou v jarní druholigové premiéře.

Mladá fronta DNES

Slovácko: začátek jara jako ze snu

Ve velkém stylu si začali napravovat pošramocenou pověst fotbalisté Slovácka. A vůbec se přitom nerozpakovali, že přivítali jednoho z adeptů na postup do nejvyšší soutěže.

V jarní druholigové premiéře tým debutujícího kouče Josefa Mazury zničil Jihlavu přesvědčivě 3:0.

„My přitom chtěli hlavně tříbodový start. Bylo jedno, jaké bude skóre,“ poznamenal Mazura.

„Co víc si ale přát?“ přidal spíš řečnickou otázku záložník Lukáš Fujerik.

Vsetínský rodák patří mezi sedm nových hráčů, které Slovácko po zpackaném podzimu získalo. A právě Fujerik sobotní výhru režíroval. První gól vstřelil v 16. minutě sám, když po Cleberově přihrávce předskočil bránícího Vepřeka a pak snadno propálil brankáře. Na konci druhé čtvrthodiny zase vystihl Vepřekovu malou domů a jihlavský obránce jej musel faulovat. Chmelíček sice neuspěl při penaltě ani při dorážce, ale míč nakonec do brány protlačil Brazilec Cleber.

„Oba góly jsme si dali neuvěřitelnými chybami vlastně sami. A pak už se to na Slovácku dá těžko otočit,“ uznal záložník hostujícího týmu Michal Lovětínský.

„Rychlé góly nás uklidnily. Jihlavu jsme pak do žádných šancí nepustili a zaslouženě vyhráli,“ pochvaloval si slovácký záložník Fujerik.

Domácí tým sice po změně stran přece jen ubral na tempu, ale v závěru přidal třetí gól Chmelíček, který více než tři tisíce diváků rozparádil krásnou střelou zpoza šestnáctky.


* Na poslední chvíli...

Těsně před zápasem muselo Slovácko dvakrát upravit základní jedenáctku, z níž vypadli stoper Jan Šimáček a špílmachr Petr Stýskala. „Pokud víme, tak Slovácko až v pátek zjistilo, že Stýskala nemůže hrát kvůli karetnímu trestu,“ prozradil jihlavský kouč Marko. To Šimáček se dokonce objevil v oficiálním zápise o utkání, ale při rozcvičení jej začala bolet záda. „To víte, že nás to zaskočilo,“ přiznal trenér Mazura. S přehledem ho však nahradil Pavel Němčický.

Autor: Radek Štěrba
 

Sport

Slovácko - Jihlava 3:0

S takovou se první liga od podzimu na Vysočině hrát nebude. „Náš výkon je neomluvitelný,“ hřímal jihlavský trenér Karol Marko po výprasku na hřišti posíleného Slovácka. Domácí kouč Josef Mazura si naopak po své premiéře lebedil. „Musím pochválit celý tým. Až do konce jsme hráli na sto procent,“ ocenil Jurkemikův nástupce. Dva zásahy zařídily posily. Nejdřív propálil Vojáčka záložník Fujerik. Brzy nato zpackal Chmelíček penaltu po faulu na Fujerika, ale Brazilec Cleber míč přece jen dotlačil do sítě. V závěru dovršil jihlavský zmar parádní ránou Chmelíček. „Slovácko nás do ničeho nepustilo,“ hlesl Marko, který nemohl počítat s potrestaným exreprezentantem Marešem.

Nejlepší hráči: Cleber, Fujerik, Chmelíček.

Autor: Michal Koštuřík
 

Slovácký deník

Výhru Slovácka zařídily posily

Fotbalisté 1. FC Slovácko začali své znovuzrození úspěšně. V prvním jarním kole totiž na domácím hřišti zničili Jihlavu, aspirantovi na postup nasázeli tři góly. Dva z nich vstřelili nováčci v hradišťském dresu - záložníci Fujerik a Cleber.

1. FC SLOVÁCKO - JIHLAVA 3:0 (2:0)

Přestože slováckou metropoli po dva dny vytrvale zkrápěl déšť, trávník na hradišťském stadionu byl v perfektním stavu. Jen návštěva byla kvůli počasí nižší. Oba celky ale začaly svižně a více než tři tisícovky diváků brzy dostaly do varu.

Hlavní zásluhu na tom měl Lukáš Fujerik, který už po čtvrthodině hry poprvé překonal Vojáčka. Pravý záložník Slovácka po Cleberově přihrávce předskočil Cihláře a tváří v tvář jihlavskému gólmanovi nezaváhal - 1:0. „Obrovská chyba našeho hráče, takhle pustit soupeře do šance,“ zlobil se hostující trenér Karol Marko.

Domácí jako by se rozhodli, že budou dávat góly vždy po čtvrthodině. Ve 30. minutě byl Vepřekem ve vápně stažen všudybyl Fujerik a rozhodčí Kovařík ukázal na bílý puntík. Míč si postavil kanonýr Chmelíček, jenže Vojáček mu jeho střelu i následnou dorážku vyrazil. Ale kde se zjevil, tu se zjevil Cleber a Slovácko přece jen vedlo o dva góly - 2:0.

„Oba góly padly po jednoduchých akcích, když jsme nakopli míč dopředu. Hodněnám pomohlo, že nám to tam spadlo,“ odechl si hradišťský kouč Josef Mazura, jehož svěřencům se v přípravných duelech střelecky vůbec nedařilo.

Stav 2:0 ovšem nemusel na světelné tabuli svítit dlouho. Domácí obrana dopřála až příliš času a prostoru Faldynovi, jeho levačka ale naštěstí pro Filipka mířila jen těsně vedle levé tyče.

Druhá půle už byla jen slabým odvarem té první. Domácí se soustředili na pozornou obranu, ke které hosté marně hledali klíč. Veškerá útočná aktivita se tak omezila jen na několik střel z dálky. Stadion mohl zhluboka vydechnout až v 80. minutě pouze po krásné střele střídajícího Sládka, kterou parádně zlikvidoval Vojáček. Chvíli na to už ale domácí fanoušci mohli jásat. Právě Sládek předložil balon Chmelíčkovi, který šajtlí s pomocí tyče potřetí rozvlnil síť - 3:0.

„To byla krásná střela i krásná tečka,“ potěšil hradišťský střelec svého trenéra Josefa Mazuru. „Věděli jsme, že Jihlava je silná v kombinaci, k tomu jsme ji ale vůbec nepustili. Naopak jsme předvedli několik dobrých fotbalových věcí, navíc jsme k tomu přidali i potřebnou bojovnost a srdíčko,“ pochvaloval si trenér Slovácka Josef Mazura.

Na jihlavské straně nemohla být o spokojenosti pochopitelně řeč. „První poločas jsme trestuhodně odevzdali. Domácí vyhráli naprosto zaslouženě. Já alespoň doufám, že nám ta porážka pomůže,“ utrousil lodivod hostí Karol Marko.

Autor: Michal Sladký

Šťastný Fujerik: Byl to skvělý zážitek

Slovácko zahájilo jarní druholigové odvety výsledkem z říše snů, který nečekal ani ten největší optimista. Tři góly v síti favorizované Jihlavy, bojovný výkon, zasloužený potlesk tribun a velká děkovačka po zápase. To všechno bylo k vidění v nevlídném podvečeru na uherskohradišťském stadionu. Do jedné z hlavních rolí sobotní podívané se pasoval záložník Lukáš Fujerik, který přitom nebyl před utkáním v optimální pohodě. „Musím přiznat, že jsem byl před utkáním trochu nervózní, ale trenér Mazura nás dokonale připravil.“

Nová posila Slovácka zařídila práci pro obsluhu světelné tabule už po čtvrthodině hry. Jeho křížná střela zapadla přesně do pravého dolního růžku Vojáčkovy svatyně. „Klebrič (Cleber – pozn. aut.) si to zpracoval na prsa, nacentroval směrem ke mně, já jsem si naběhl zpoza obránce a byl jsem u balonu o chviličku dřív. Myslím si, že to vůbec nečekal, potom už bylo důležité jenom přesně zamířit. Vyšlo to parádně,“ popsal svou úvodní trefu Fujerik, podle kterého vedoucí gól mužstvo uklidnil.

Šikovný záložník měl prsty i ve druhé brance. Vepřek jej rukou stáhl ve vápně a kopala se penalta. Podle domácího středopolaře nebylo o čem diskutovat. „Jeden z obránců dával malou domů. Zdálo se mně, že bych mohl balon doběhnout a vystartoval jsem za ním. Došlo ke střetu, ve kterém mě stáhl rukou na zem. Jasná penalta,“ byl si po zápase jistý Fujerik.

Kapitán Jihlavy Petr Faldyna se po utkání oprávněně zlobil na vlastní obránce. „Naší blbostí jsme domácí posadili na koně. Ono se moc dobře nehraje, když po třiceti minutách prohráváte dva nula. Zvlášť na Slovácku se takový stav jenom těžko otáčí,“ přiznal nejlepší střelec hostů.

První dějství odehráli domácí ve velkém stylu. Po obrátce se chvílemi zdálo, že ubrali plyn. Byl to taktický tah kouče Mazury, vsadit více na obranu a kontrolovat výsledek? „To v žádném případě, říkal pravý opak. I když jsme vedli o dvě branky a byli jasně lepší, tak nás trenér o poločase nabádal, ať hrajeme dál svoji hru,“ tvrdil Lukáš Fujerik, který si pochvaloval atmosféru na stadionu. „Byl to skvělý zážitek i díky fanouškům. Je to moc příjemné hrát před diváky, kteří vás celý zápas ženou do útoku.“

I když Slovácko svého soupeře deklasovalo rozdílem třídy, tak se žádné velké oslavy po zápase nekonaly. „Dneska ani nejedu domů, zítra ráno máme regeneraci, a to už je vlastně příprava na další utkání proti HFK Olomouc,“ uvedl rodák ze Vsetína.

Autor: Stanislav Dufka


Cleber: Celý zápas mi byla zima

Brazilskému fotbalistovi vyšla premiéra v dresu domácích nad očekávání. Cleber Silva Nascimento na první gól přihrál a druhou branku vstřelil sám, když napravil nepovedenou penaltu Chmelíčka. „Jsem strašně rád, jak to dopadlo, byl jsem hodně nervózní. Zaplať pánbůh za výborný výsledek a tři góly v síti soupeře,“ řekl k prvnímu startu v dresu Slovácka brazilský záložník.

* Můžete popsat vaši dorážku a svůj první gól v dresu Slovácka?
Já chci vždycky být u všeho důležitého, co se na hřišti děje, a proto jsem si hlídal i naši penaltu. Věřil jsem, že tu penaltu proměníme, ale když se to nepovedlo, tak jsem tam vletěl a podařilo se mi balon dotlačit do sítě. Příště bych chtěl ale vstřelit úplně jiné góly. Daleko pěknější a ne jenom takové dorážky.

* Byl to první jarní zápas v náročných podmínkách. Jak jste byl spokojený s kvalitou hřiště?
Jako Brazilec zimu neznám a nemám ji vůbec rád. Ale jako profesionální hráč jsem se s tím musel vypořádat. Snad to z tribuny nebylo vidět, že mně bylo celý zápas zima. (Směje se.) Já se hlavně těším, až přijdou kvalitnější terény. Potom věřím, že ještě ukážu víc svého fotbalového umění.

* V dresu Jihlavy nastoupil váš krajan Da Silva, mluvili jste spolu během zápasu?
Vůbec jsem to nečekal, ale už trenér hostů, který mluví portugalsky,mněříkal, že namě nasadíméhokrajana. Jenže co já s ním? Já jsem byl domana svém stadionu, přišli lidé, kteřínámfandili, tak jsem si ho nevšímal. Řekl jsem si, že já tu musímbýt lepší. Já jsem ten, kdo je tu domaa bude na hřišti velet. Onbyl proměcizinec.

* Působíte tady už delší dobu. Máte v Hradišti svoje oblíbené místo?
My Brazilci máme rádi jídlo a hlavně hodně masa. Prošel jsem skoro všechny bary a restaurace a nejoblíbenější místo je proměpizzerieUItala. České jídlo, kterémámrád a miluji, je špenát s knedlíkem, ten bych mohl jíst pořád.

* Hostujete tady z Artmedie Bratislava. Jak vidíte svoji fotbalovou budoucnost ve Slovácku?
Dělám všechno pro to, abych tady získal smlouvu na delší dobu. Vím, žemámna svém postu konkurenci, ale budu se snažit, abych tady zůstal. Je tu výborný kolektiv,mám perfektní bydlení, všechno funguje. Ale dneska je ještě brzo dělat nějaké závěry, jestlimětu vedení nechá, nebo ne. Momentálně jsem spokojený, a jak to všechno dopadne, tak to ještě uvidíme.

Autor: Stanislav Dufka

Dobrý den s Kurýrem

Impozantní jarní start Slovácka!

Slovácko zažilo přes zimní přestávku řadu změn, a proto byli všichni zvědavi, jak bude j eho proměna vypadat na hřišti. To bylo po deštích v posledních dnech velmi dobře připraveno, a tak se mohl hrát zajímavý fotbal. A také se hrál.

Jihlava nepřijela jen bránit, ale velmi rychle k tomu byla přinucena. Domácí překypovali bojovností a agresivitou a svého soupeře k jeho brance doslova zatlačili. Především obě záložní křídla zle zatápěla obraně Vysočiny, která se v úvodu spoléhala jen na střely nejlepšího druholigového kanonýra Petra Faldyny. První gólový moment přišel už na konci úvodní čtvrthodiny. Cleber si zpracoval míč na prsou, dlouhou přihrávkou I našel Fujerika, který si vběhl do otevřeného okna v obraně Jihlavy a podél brankáře Vojáčka otevřel skóre. Na konci první půlhodiny se dostali ke slovu i hosté, ale po standardní situaci nestačil Simr na přední tyči míč dostatečně tečovat. Za tři minuty se skóre měnilo podruhé. Vepřek posílal hlavou nedůrazně malou domů. Fujerik ji vystihl a obránce hostí jej v pokutovém území stáhl k zemi. Penalta. K ní se postavil Chmelíček a ani nadvakrát ji neproměnil. Až se do skrumáže protlačil Cleber a svým důrazem přidal druhý gól. Pak domácí pozapomněli na střelecké kvality Faldyny a nechali jej opět nebezpečně vypálit z hranice šestnáctky.

Po změně stran se Jihlava snažila o zvrat. Dva rychlé protiútoky skončily jen ve Filipkově náručí. Slovácko se soustředilo především na bránění, a tak Faldyna dostal další střeleckou příležitost v 72. minutě. Branku však znovu těsně minul. Za osm minut přidal nádherný moment střídající Sládek. Prošel přes půl hřiště a svůj průnik zakončil ranou do šibenice, kterou Vojáček jen s námahou vyrazil. To byla jen předzvěst další parády, kterou opět Sládek připravil pro Chmelíčka. V 84. minutě mladý útočník obešel tři hráče, předložil míč Chmelíčkovi a ten milimetrové přesnou ranou k tyči uzavřel skóre utkání.

Autor: Aleš Mazúrek


Mazura: Vsadili jsme na bojovnost a srdíčko

Jihlava celou zimu netajila postupové ambice. Na Slovácku je však nepotvrdila a odjela s výpraskem. „Zápas jsme si prohráli sami už v prvním poločase, který určil charakter zápasu. Naivní chyba před první brankou, kdy hráč nabídl soupeři zakončení. Před druhým gólem další naivní, školácká chyba. S tím, že Vojáček chytí penaltu a přidá se další chyba, kdy hráči stojí jak přikovaní a sledují to. V první půli jsme hráli bez nasazení, bojovnosti. Domácí hráli jednoduchý fotbal, který byl založený na zdravé agresivitě, chuti a vůli. Samozřejmě nemůžu snižovat ani jejich fotbalové kvality, které mají. Snažili jsme se o kontaktní gól, ale domácí velmi dobře bránili a snažili se o rychlé protiútoky. Ve druhém poločase jsme v podstatě neměli žádnou šanci až na jednu Sirovu, ale to byl spíše náznak. Zápas, který domácí vyhráli zaslouženě, zakončil krásnou brankou Chmelíček,“ pochválil střelce domácích kouč Jihlavy Karol Marko.

Domácímu kouči vyvstaly před utkáním na čele vrásky. Na premiéru nemohl počítat se zraněnými Kordulou, Matůšem, Kubáněm, Hrotkem ani vykartovaným Stýskalou, a to se ještě při rozcvičování zranil Šimáček. „Měl s tím problémy už den před tím, ale na předzápasové přípravě jsem se jej ptal a říkal, že to je dobré. Pět minut před nástupem na hřiště přišel, že to nejde, tak jsme museli zareagovat. Už jsme tam nemohli dát jiného stopera, protože Ríša Hrotek se nám zranil ve středu, tak tam musel jít krajní obránce a Němčický to zvládl super. Sice nás to zaskočilo, ale jsem rád, že tady máme tak kvalitní náhradníky,“ nenechal se rozhodit předzápasovou komplikací trenér Slovácka Josef Mazura, pro kterého to byla vydařená premiéra na trenérské lavičce. „Věděli jsme, že Jihlava je silná, že je na tom velmi dobře kombinačně, že mužstvo posílili. My jsme vsadili na tu kartu, že i kdyby se nám fotbalově nedařilo, tak to zvládneme bojovností a srdíčkem. I ty dvě akce, ze kterých padly branky, byly jednoduchou záležitostí. Nákop, vyhraný souboj a důraz do míče, tak jak se má. Jsem rád, že jsme zápas potvrdili krásnou střelou z dálky, i když jsme měli několik dobrých brejků, které jsme nedotáhli,“ pochvaloval si Mazura.

Autor: Aleš Mazúrek


Střípky ze sprch

Trenér Mazura poslal do zápasu hned čtveřici nových tváří. A měl šťastnou ruku. Lukáš Fujerik se mu odvděčil dvěma akcemi, po kterých padly dvě branky. „Na první branku mně přihrál Cleber. Já si zpracoval míč, vběhl do obrany, kde byla mezera, a podél brankáře jej prostřelil. Při penaltové situaci jsem sledoval malou domů jednoho z obránců a ten mě stáhl za ruku. Jasná penalta. Jsem rád, že premiéra dopadla právě takto,“ hodnotil nejen svůj výkon pravý záložník Slovácka.

Aleš Chmelíček se stal málem smolařem utkání, když neproměnil penaltu. Odpuštění si však vysloužil parádní ranou v závěru utkání, kterou definitivně pohřbil naděje Vysočiny. „Vojáček mě dobře zná. Na videu mě několikrát v přípravě kopat penalty viděl. Proto jsem ji chtěl kopnout jinak jak v přípravě a zvolil ránu doprostřed brány, ale stačil ji ještě vyrazit. Naštěstí to tam Cleber napotřetí protlačil. Při druhém gólu, který mně připravil Sládek, jsem se soustředil na to, abych míč správně trefil, protože nebyl vůbec jednoduchý. Pak už jsem se jen díval, jak parádně zapadl k tyči.“

Nascimento Cleber, který byl u zrodu důležitých momentů, nejprve odmítal rozhovory: „Ještě neumím česky, dej mně měsíc.“ Pak se však s tlumočníkem rozpovídal.  „Snažím se být vždy tam, kde se dějí důležité věci.  Gól už měl být z penalty, ale já tam pak vlítnul. Za gól jsem velice šťastný, ale příště chci dávat góly po vypracovaných akcích. Velice rád bych na Slovácku zůstal, proto si chci svými výkony vysloužit delší smlouvu a snad se se Slováckem podívat i do nejvyšší soutěže.“

Zranění Šimáčka si vynutilo jednu změnu doslova pět minut před utkáním. Do stoperské dvojice se tak místo vytáhlého obránce postavil Pavel Němčický, který v jarní premiéře uspěl. „Bylo to hodně narychlo, ale jsem fotbalista, takže se musím umět přizpůsobit. Sice stoper není pro mě moc obvyklý, ale co se dalo dělat. Párkrát jsem tam už hrál, ale vyhrálo se, tak je to dobře. Konečně jsme byli efektivní. Nemuseli jsme se tak na branky nadřít. Navíc rychlý gól nás uklidnil. Za stavu 2:0 jsme už utkání kontrolovali.“

Autor: Aleš Mazúrek

Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
12.03.2009, čtvrtek, 09:45 - DO OLOMOUCE VYPRAVUJEME PÁTÝ BUS!!!
12.03.2009, čtvrtek, 00:16 - Kvóta naplněna. Snažíme se zajistit další bus, sledujte webn!!!!
11.03.2009, středa, 10:37 - Záchranářské práce začali dorostenci pouze remízou
11.03.2009, středa, 10:31 - Chmelíček kopal penaltu jinak, změna ale nevyšla
10.03.2009, úterý, 14:00 - POZOR! Na HFK i z Hluku, Vlčnova, Jarošova, Bílovic, Topolné.
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace