*
21.04.2024
TISKOVKA | Vlastimil Daníček po Plzni
21.04.2024
TISKOVKA | Patrik Blahút po Plzni
21.04.2024
TISKOVKA | Martin Svědík po Plzni
18.04.2024
Rozhovory | Slovácko - Plzeň
13.04.2024
Z PLOCHY | Tomáš Břečka po zápase v Hradci Králové
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 979 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
10.04.2024
Fanoušci v zápas proti Slavii
28.02.2024
Fanoušci v zápase proti Spartě
15.02.2024
Fanoušci v zápase proti Pardubicám
04.02.2024
Sektor B3 cup 2024
30.11.2023
Fanoušci v zápase proti Baníku

1. FC Slovácko získalo významného partnera aneb Skvělá zpráva v těžkých časech!

30.10.2020, pátek, 11:02
images/blog/9.jpg

Jak známo, současná doba je vážná nejen co se týče situace epidemiologické, ekonomické, kulturně – společenské, tak i sportovní. Proto jako blesk z čistého nebe přišla zpráva, že skromný klub 1. FC Slovácko získal mimořádně zajištěného partnera. Je jím silný čínský investor COVID Limited se sídlem ve Wu-Chanu zabývající se výrobou a výzkumem virů, toxických látek, antiseptického klouzku a barev. Koncern i díky této podpoře životního prostředí v Číně získal prestižní cenu Zelená panda, je významným partnerem místních trhů, kde ostatně ve vydatné míře nabízí i řadu svých neocenitelných produktů a je hlavním partnerem tamního ministerstva zdravotnictví – aktivně se podílí na selekci přemnoženého čínského obyvatelstva a to zcela přirozeným způsobem, což je hlavní cíl Čínské lidové republiky do roku 2075. Z původně malé manifaktury, orientující se jen na část čínského území, se podnik díky svému progresivnímu a zdravě agresivnímu stylu stal významný hráč na mezinárodním poli, jenž úspěšně expanduje do celého světa. Není mnoho firem, s jejímiž produkty se setkáte v každé zemi. COVID Limited se tak hrdě postavil po bok slavných značek jako SIEMENS, Mercedes Benz, Philips, Toyota, IKEA či Kostelecké uzeniny. Úspěšně již ovládá i mediální trh.

O významného čínského investora měla pochopitelně zájem i pražská Slavia, jíž vlastní rovněž čínská společnost CITIC Group. Šéf Slavie Jaroslav Luftjarda Tvrdík však propásl vhodný okamžik, neboť než dopsal na twitteru, že rouška je v rukávu, bleskurychle zasáhl ředitel Slovácka Mgr. Petr Pojezný. Vedení čínské společnosti pozval na jednání do Uherskohradišťské nemocnice, která nabídla svou značnou nevyužitou kapacitu a  kde rozbili stan. Jednání v nedůstojných a skromných podmínkách v útrobách a kancelářích fotbalového stadionu nepřipadalo v úvahu. Výprava ze Země středu byla skutečně mimořádně obrovská. 127 lidí, největší letoun na světě Antonov An–225 až po střechu naplněný rouškami, Boeing 747 Jumbo Jet narvaný respirátory, padesát beden ochranných obleků, 125 plicních ventilátorů  a 12 obleků pro kosmonauty.

Jednání byla poměrně rychlá. Čínská delegace požadovala přejmenování hradišťského stadionu na COVID Arénu, což vedení Slovácka přijalo. Ve světě je vcelku běžné, že stadiony se pojmenovávají po sponzorech, jako například mnichovská Allianz Aréna. Slovácko tak pouze udělalo první krok stát se podobným velkoklubem, jako mnichovský Bayern, i když ten má pár let ještě náskok.

Na oplátku COVID Limited investuje do Slovácka 10 bilionů juanů, což je skoro částka pokrývající náklady na testování proti koronaviru do konce podzimní části, což je mimořádně výhodné pro obě strany. Vzhledem k tomu, že maskota čínské delegace zelenou pandu někdo na letišti v Praze – Ruzyni nečekaně ukradl, a prodal do ZOO Lešná, stal se maskotem čínského sponzora prezident republiky Miloš Zeman pod bedlivým dohledem hradního kancléře a šedé eminence Slovácka Vratislava Mynáře. Ti v ZOO Lešná zatím neskončili.

Slavnostní podpis pod smlouvu připojil majitel Z-Group a tedy i Slovácka JUDr. Zdeněk Zemek, ředitel Slovácka Mgr. Petr Pojezný, za hosty se pak podepsal ředitel společnosti Chcip-nem Tu a vedoucí výzkumu a laboratoří Unik-lo To.

Jak uvedli zástupci čínské strany, čínská fotbalová liga se přizpůsobila nejmodernějším trendům a ve fotbalových pravidlech je nyní zakotveno, že při fotbalovém zápase musí být mezi hráči minimální odstup dva metry. Proto je vybavili nejmodernějším mechanicko - elektronickým zařízením, podobajícímu se propan butanové bombě, vyrobené v Pekingu, kterou hráči mají na zádech a při menší, než dvoumetrové vzdálenosti, hráče kopne (někdy napoprvé i naposledy). Ten tak musí dodržovat jak epidemiologická, tak fotbalová pravidla. Navíc je tímto skromným zařízením jejich fyzický fond takřka nevyčerpatelný, což jistě ocení i náročný trenér Slovácka Martin Svědík.  Důležité je ovšem kontrolovat, aby se hráči při občasné zahuštěnosti hřiště neocitli mimo stadion, což se týmu FC Korona Wu-Chan stává poměrně pravidelně. Jen tři z posledních 15 zápasů dohrál v plném počtu. Poslední hráč, který partnerský tým Slovácka opustil, se našel až v Šanghaji. Místní se mylně domnívali, že jde o kosmonauta, či útok KLDR, vše se pak naštěstí vysvětlilo. Nyní podstupuje povinnou čtrnáctidenní karanténu.

Po úspěšném podpisu a stvrzení smluv, bylo nabíledni, že by byla vhodná slavnostní večeře a přípitek. Při slovu přípitek se Miloš Zeman probral z polospánku a hledal láhev Becherovky a slivovice. Nemocniční strava nebyla příliš vhodná a jak známo, všechny české i asijské restaurace jsou bohužel zavřeny. Vedení Slovácka alespoň narychlo zajistilo rychlý raut v hospodě na Krčku. Bohatá večeře se skládala z utopence, nakládaného hermelínu a piva. Akce však byla utajena, neboť majitel restaurantu Krček pan Masařík nechtěl platit další miliony za pokuty za narušení nařízení  jako v jarní části zdravotnické krize. Pro podzimní odvety byl proto opatrnější. Jak pronesl jeden z účastníků slavnostní večeře, ve tmě nebylo snadné jíst ani pít  a přes roušku to bylo o to složitější. O to spásnější byl nápad tiskového mluvčího pana prezidenta, pana Ovčáčka.

Aby slavnostní a vzácný okamžik měl opravdu tu správnou úroveň, pan Jiří Ovčáček, svého času novinář prestižního komunistického plátku Haló noviny, nyní tiskový mluvčí prezidenta, zavolal ministrovi zdravotnictví panu profesoru Prymulovi, jenž má kromě zdravotnictví v gesci i otevírání hospod a restaurantů, zda by nebyla možnost udělit další výjimku. Pan Prymula ihned souhlasil a společně s panem Faltýnkem opět otevřeli známou luxusní resutauraci Rio's na pražském Vyšehradě.

Podmínka byla, že mejdan, tedy vlastně slavnostní večeře, se uskuteční až po 22 hodině večerní, kdy obyčejný lid spí a sleduje Novu, a kdy panu ministrovi skončí služba na ministerstvu a měl taky žízeň a hlad (hlad je převlečená žízeň). Dokonce byl ochoten strpět i novináře z Blesku. Vzhledem k tomu, že vládní letoun nyní podstupuje dezinfekci a nejbližší linkové letecké spojení na trase Peking – Moskva – Kunovice – Praha byl naplánován až na druhou hodinu ranní (kdy šli všichni brzy ráno do práce), bylo nutné sehnat jiné letadlo. Z Leteckého muzea Kunovice byl proto vypůjčen slavný naganský expres TU-154M a  krátce po 21h hodině se odlepil z kunovského letiště směr Hlavní město Praha. Poté, co třikrát zakroužil nad Naganem, konečně nabral správný směr i vítr a  zkratkou přes Sydney přistál v Praze.

V restauraci Rio´s pak konečně proběhla důstojná oslava mimořádného okamžiku a nálada se trošku uvolnila (už jen to slovo se panu profesorovi Prymulovi příliš nelíbilo). Po naléhání pana prezidenta stejně pan dokor Prymula pozval zúčastněné do vedlejší kapituly, kde párty pokračovala do brzkých ranních hodin. Když pan Mgr. Pojezný jel ráno prvním ranním vlakem zpět do Hradiště, hřál jej příjemný pocit, že Slovácko na dlouhá léta získalo konečně vytouženého významného partnera...

Jméno Heslo
text
  • Šovkovskij - 05.11.2020, čtvrtek, 16:42
    (0)

    Děkuji, za pozitvní (komentáře), jsem velice rád!:-)

  • Rado - 02.11.2020, pondělí, 20:29
    (0)

    vtipný aprílový článek od bloggera

  • brouček - 31.10.2020, sobota, 08:16
    (0)

    super

pristi
 Další články:
06.11.2020, pátek, 09:25 - Proti Olomouci je na čase začít novou sérii, říká odhodlaně Navrátil
31.10.2020, sobota, 20:25 - Saňák: Chceme, aby se kluci posunuli do profesionálního fotbalu
23.10.2020, pátek, 13:15 - Věřím, že šance přijde v poháru, hlásí brankář Trmal z Portugalska
13.10.2020, úterý, 14:32 - Pozvánku beru jenom pozitivně, tvrdí Daníček o nominaci do záložního týmu
12.10.2020, pondělí, 15:30 - Soldán zažil čtyři postupy do ligy. „Ten se Synotem byl ale nejkrásnější,“ říká
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace